Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
800 g junetine od buta
2 glavice crnog luka
300 g pelata paradajza
1 dl soka od paradajza
3 dl goveđe supe
1 dl crnog vina
400 g spiralne testenine
bosiljak
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.
SAVET:
Ukoliko je junetina žilavija, tokom kuvanja dodajte malo sode bikarbone kako bi omekšala.
Evo još jednog rešenja kako da napravite ukusan i omiljen obrok, ako u kući imate malo bajatog hleba. Svi volimo sendviče, a još ako su topli i pre...
pročitaj još[caption id="attachment_116377" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 4 jajeta 100 g šećera 1 vanil-šećer 50 ...
pročitaj još[caption id="attachment_115811" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za koru: 150 g brašna 60 g šećera 50...
pročitaj još