Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
2 tikvice srednje veličine
4 jajeta
150 g brašna
1 konzerva tunjevine
2 šargarepe
80 g majoneza
100 g kiselih krastavaca
50 g zelenih maslina bez koštica
1/4 praziluka
2 dl tartar sosa
mešavina začina
ulje, so
Priprema:
1. Tikvicama odseći vrhove pa ih pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Omekšale tikvice uvaljati u brašno, zatim u umućena 2 jajeta te jedan po jedan list pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Vaditi ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću i prekriti krpom da omekšaju.
3. Šargarepu i jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i praziluk što sitnije iseckati.
5. Sjediniti tunjevinu, krastavce, praziluk, masline, šargarepu, jaja i majonez. Dodati začine po ukusu i promešati.
6. Svaki list pohovane tikvice premazati sa malo pripremljenog fila pa ga urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolovane tikvice preliti tartar sosom.
Sastojci: 400 g crnog luka 1 šargarepa 4 veća krompira 1 kg govedine 4 kašike putera so, biber 2 kašike koncentrata paradajza 1 kašika cr...
pročitaj još[caption id="attachment_108053" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 500 g krompira – 1 praziluk – 1,5 l su...
pročitaj još[caption id="attachment_115218" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za piškote: 4 jajeta 50 g brašna 50 g g...
pročitaj još