Predlog za ručak: Ukusna piletina na kineski način
[caption id="attachment_127289" align="alignnone" width="2102"] Thinkstock[/caption] Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 1 struk praziluka 1 k...
pročitaj jošSastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 dl pileće supe
300 g milerama
2 dl neutralne pavlake
200 g gotovih mlinaca
150 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mešavina začina, kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.
Idealna torta za dečije proslave.. Ukusna, slasna i posve veoma slatka... [caption id="attachment_101358" align="alignnone" width="640"] Foto: ...
pročitaj još[caption id="attachment_118035" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 4 goveđe šnicle 1 glavica crnog luka ...
pročitaj jošSastojci: 250 g pirinča 1 l vode 7 dl mleka 5 kašika šećera 1,5 dl slatke pavlake cimet 2 vanil-šećera Priprema: 1. Pirin...
pročitaj još