Predlog za ručak: Ukusna piletina na kineski način
[caption id="attachment_127289" align="alignnone" width="2102"] Thinkstock[/caption] Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 1 struk praziluka 1 k...
pročitaj jošSastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 dl pileće supe
300 g milerama
2 dl neutralne pavlake
200 g gotovih mlinaca
150 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mešavina začina, kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.
[caption id="attachment_107185" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 200 g krompira – 1 dl ulja – 1 dl mlek...
pročitaj još[caption id="attachment_118515" align="alignnone" width="640"] Posalji recept[/caption] Sastojci: 600 g starog hleba 4 jaja 2.5 dl mleka so ...
pročitaj još[caption id="attachment_114479" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 9 krompira 2 crvena luka 5 kašika...
pročitaj još