17.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Piletina sa mlincima

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 dl pileće supe
300 g milerama
2 dl neutralne pavlake
200 g gotovih mlinaca
150 g kačkavalja
0,5 dl ulja
mešavina začina, kari

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije