Predlog za ručak: Govedina s paradajzom
[caption id="attachment_113419" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 800 g junetine od buta 2 glavice crnog lu...
pročitaj još– od devetog meseca
Potrebno vam je:
450 g krompira, očišćenog i isečenog na kockice
kašičica putera
3 supene kašike adaptiranog mleka
5 supenih kašika ribanog trapista
1 supena kašika ulja
1 glavica iseckanog crnog luka
1 čen belog luka
1 šargarepa, očišćena i izrendana
150 gr mlevenog junećeg mesa
150 ml soka od paradajza
150 ml vode
pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Krompir stavite u šerpicu, nalijte ga vodom, pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i pustite da se kuva oko 15 minuta (dok ne bude sasvim mekan). Ocedite krompir, izgnječite ga, pa u masu umešajte puter, ribani trapist i mleko.
U drugoj posudi zagrejte ulje, pa na njemu izdinstajte crni luk, povremeno mešajući sve dok ne omekša. Dodajte beli luk i još malo prodinstajte. Sada dodajte izrendanu šargarepu, meso i paradajz, sve dobro promešajte i ostavite da se krčka dok meso ne postane meko. Na kraju dodajte peršunovo lišće, promešajte, ostavite da se kuva još par minuta, a zatim sklonite posudu sa vatre.
Uzmite vatrostalnu posudu, premažite je maslacem, pa na njeno dno stavite polovinu pirea od krompira; preko ovog sloja sipajte meso, a odozgo sipajte drugu polovinu mase od krompira. Zapecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni (desetak minuta).
[caption id="attachment_113419" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 800 g junetine od buta 2 glavice crnog lu...
pročitaj jošPredstavljamo vam šest ukusnih, a jednostavnih recepata za posne kolače koji su idealni za svaku priliku! [caption id="attachment_106945" align=...
pročitaj još[caption id="attachment_118559" align="alignnone" width="640"] Bakina kujna[/caption] Sastojci: 250 g pirinča 2 mlade tikvice 1 glavica crnog l...
pročitaj još