13.05.2016 Ishrana deteta

Hronorecept: Marinirana skuša

Foto: Hrono Kuvar

Foto: Hrono Kuvar

ručak/večera

za 4 osobe
Posno jelo
Priprema: 35 minuta
Mirovanje: 60 minuta

Sastojci:
500 g fileta skuše
1 kašika seckanog ruzmarina
100 ml dozvoljenog ulja
3 kašike limunovog soka
2 čena belog luka
1 limun
Za prilog:
1 tikvica
1 zelena paprika
1 praziluk
biber, so, bosiljak

Priprema:
1. Sjediniti maslinovo ulje, seckani ruzmarin, pasirani beli luk, sok od limuna i začine po ukusu, pa promešati.
2. Pripremljenom marinadom preliti filete skuše i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 minuta.
3. Marinirane filete ocediti i ispržiti na malo ulja sa obe strane da porumene. Potom ih poprskati sokom od limuna.
Prilog:
1. Tikvicu očistiti i iseći na kockice, praziluk na kolutiće a papriku na štanglice.
2. U tiganju izgrilovati povrće dok ne omekša, začiniti po ukusu i servirati uz pripremljenu skušu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije