Predlog za ručak: Ćureća džigerica u saftu
[caption id="attachment_116099" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 500 g ćureće džigerice sa srcima 2 sredn...
pročitaj jošSastojci:
6 listova heljdinih kora za pitu
5 jaja
2 tikvice
500 g sitnog sira
180 ml kiselog mleka
100 g pečenice
2 kašike speltinog griza
mešavina začina, so
50 ml ulja
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, a zatim ih pomoću noža za guljenje zajedno s korom iseći na tanke listove.
2. Listove tikvica začiniti po ukusu i nauljiti, te ih kratko propržiti s obe strane da porumene.
3. U manjoj posudu umutiti 80 ml kiselog mleka, jedno jaje i speltin griz.
4. Uzeti preostala jaja pa odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg. Sjediniti sitno seckanu pečenicu sa sitnim sirom, dodati sneg od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Odgovarajuću okruglu tepsiju nauljiti i dno obložiti korom za pitu. Poprskati je sa malo ulja i prekriti drugom korom. Zatim premazati trećinu smese od speltinog griza i naneti treću koru. Isti postupak ponoviti još jednom, pa preko poslednje kore premazati preostali fil od griza.
2. Preko fila od griza poslagati polovinu listova tikvica, te naneti fil od belanaca i prekriti ga preostalim tikvicama.
3. Posebno umutiti žumanca sa 100 ml kiselog mleka pa preliti preko tikvica. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
[caption id="attachment_114229" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za piškotu: 4 jajeta 125 g šećera 50 ...
pročitaj još[caption id="attachment_37259" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 600 gr pilećeg belog mesa bez kož...
pročitaj jošPotrebno je: 1 pileće belo meso bez kožice pola glavice belog luka 1 kašičica sitno iseckane majčine dušice 1 kašika maslinovog ulja 1 kašik...
pročitaj još