Predlog za ručak: Pileće kuglice s brokolijem
[caption id="attachment_127262" align="alignnone" width="2121"] Thinkstock[/caption] Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 600 g krompira 3 jaje...
pročitaj jošSastojci:
1,3 kg svinjskog karea bez kostiju
3 kašike senfa
500 g šampinjona
150 g dimljenog svinjskog vrata
80 g putera
1 kg krompira
1 brokoli
1 manji karfiol
3 dl juneće supe
ulje, so
elastična mreža za meso
Priprema:
1. Svinjski file zarezati i otvoriti (ukoliko meso sami ne umete da pripremite za rolovanje, zamolite mesara da to učini umesto vas), prekriti ga prianjajućom providnom folijom i istanjiti tučkom za meso.
2. Šampinjone oprati pa 400 g iseći na listove i propržiti na vrelom ulju.
3. Istanjeno meso premazati senfom i prekriti listovima suvog vrata. Preko nejga rasporediti pržene šampinjone pa urolati.
4. Plastičnu flašu preseći napola pa na širi deo navući elastičnu mrežu. Rolovano meso gurnuti u udubljenje flaše, a potom ga polako izvlačiti zajedno s mrežom dok ona u potunosti ne obloži meso. Krajeve mreže svezati u čvor.
5. Vatrostalnu tepsiju nauljiti i postaviti u nju rolovano meso. Oko njega rsporediti oguljeni krompir i sipati malo juneće supe. Meso i krompir prekriti listovima putera pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
[caption id="attachment_113208" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g sitno mlevene junetine 1 glavica cr...
pročitaj još[caption id="attachment_186904" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini Slatkiši[/caption] Sastojci: Za testo: 25 g svežeg kvasca 125 g š...
pročitaj jošLakše je skinuti jogurt s rafa i kupiti u prodavnici, nema se vremena za pripremu… Jeste, lakše je ali je i jedna vrsta lutrije – nikada sa sigurno...
pročitaj još