Top 10 namirnica za trudnice
Ove zdrave namirnice imaju hranljive vrednosti koje su neophodne za vas, ali i za rast vaše bebe. Saznajte o kojim namirnicama je reč... [captio...
pročitaj jošSastojci:
250 g sirovih leblebija
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
1 šolja (od 2 dl) rukole
2 jajeta
1 kašika soli
prstohvat bibera
2 kašike zrna korijandera
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica kima
1 kašičica sode bikarbone
3-4 kašike brašna
ulje
Priprema:
1. Leblebije oprati, staviti u dublju činiju i preliti hladnom vodom. Staviti činiju u frižider na 24 sata da omekšaju.
2. Nakon toga leblebije isprati, procediti i ostaviti sa strane.
3. U seckalicu ili blender ubaciti rukolu, jaja, iseckan crni i beli luk i narendan krompir. Usitniti mešavinu, pa smesu pomešati s leblebijama i ponovo usitniti.
4. Dodati kim, korijander, mlevenu papriku, sodu bikarbonu i brašno. Posoliti i pobiberiti.
5. U odgovarajućoj posudi zagrejati ulje. Pokvasiti ruke, pa od pripremljene smese napraviti kuglice.
6. Pržiti ih s obe strane dok ne porumene, te vaditi na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
7. Falafele služiti uz salatu od krastavaca i sosom od kiselog mleka, pavlake i suve mirođije.
[caption id="attachment_113605" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 2 jajeta 1/2 dl mineralne vode prstohvat...
pročitaj jošPotrebno je: 1 praziluk (beli deo) 2 kašike maslinovog ulja 2 čena belog luka 5 listova blitve 2 mlada krompira srednje veličine 2 krupna...
pročitaj još[caption id="attachment_109646" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Osim sa celim jajetom (nakon prvog rođendana)...
pročitaj još