31.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Oslić u pršuti

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
500 g fileta oslića
200 g listova pršute
10 šeri paradajza
1 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
2 kašike senfa
4 dl supe od povrća
mešavina začina, biber

Način pripreme:
1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije