Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
250 g pilećeg belog mesa
3 jajeta
160 g prezli
50 g suvog vrata
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g šampinjona
2 dl pavlake
100 g krem sira
50 g majoneza
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike ulja
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk i suvi vrat iseći na kockice, a beli luk ispasirati. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. U većoj posudi sjediniti mešano mleveno meso, 3/4 seckanog crnog i belog luka, suvi vrat, 2 jajeta, 100 g prezli i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Posebno u manjoj posudi sjediniti pileće mleveno meso, preostali crni i beli luk, jedno jaje, 60 g prezli i začine po ukusu. Dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Na providnu foliju naneti fil od mešanog mlevenog mesa i nauljenim rukama oblikovati pravougaonik debljine 1 cm. Duž jedne strane pravougaonika rasporediti smesu od pilećeg mesa u obliku valjka i pažljivo urolovati kako bi se oblikovala vekna. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.
5. Šampinjone iseći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju.
6. Posebno sjediniti pavlaku, krem sir i majonez.
7. Pečenu veknu preliti smesom od pavlake te posuti šampinjonima i peršunom.
- od osmog meseca Potrebno je: 200 gr očišćenog spanaća veza blitve 1 stručak brokolija 2 šargarape 150 ml adaptiranog mleka k...
pročitaj još[caption id="attachment_116266" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za kore: 2 jajeta 150 g šećera 150 g...
pročitaj jošObradujte mališane neobičnim palačinkama, za čiju pripremu vam je potrebno samo malo mašte! [caption id="attachment_121252" align="alignnone" wi...
pročitaj još