Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošSastojci:
špic rebra (oko 2 kg)
morska so
5 krompira
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 veća glavica crnog luka
200 g svežih šampinjona
1 mali karfiol
Za premaz:
2 kašike senfa
2 kašike ulja
ruzmarin
origano
bosiljak
slačica
beli luk u prahu
biber
1 kašičica crvene mlevene paprike
nekoliko kapi tabasko sosa
Priprema:
1. Dobro posoliti rebra pa ih ostaviti preko noći da upiju so.
2. Za premaz u činiji pomešati senf i ulje. Dodati crvenu mlevenu papriku, tabasko sos i ostale začine po ukusu te sve dobro promešati.
3. Dva sata pre pečenja premazhati rebra.
4. Krompir oljuštiti i iseći na kocke, šargarepu na kolutove, a papriku na trake.
5. Manje šampinjone ostaviti cele, a veće iseći. Luk iseći na kolutove, karfiol iscepkati na cvetiće.
6. Povrće staviti u vatrostalnu činiju, posoliti ga i promešati.
7. Odozgo staviti rebra tre sipati malo vode.
8. Poklopiti i peći oko 2 sata na 180°C.
[caption id="attachment_114722" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za kore: 4 jajeta 200 g šećera 70 g ...
pročitaj još(od osmog meseca) Potrebno je: parče belog ćurećeg mesa 1 šargarepa 1 manji krompir manja keleraba malo adaptiranog mleka peršunovo lišće ...
pročitaj jošNijedan organizam ne može funkcionisati bez tečnosti, pa se stoga preporučuje da dnevno popijete najmanje litar i po vode, ali i nekoliko čaša prir...
pročitaj još