29.06.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Ćufte od juneće džigerice

Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
500 g juneće džigerice (može i svinjska)
500 g mlevenog svinjskog mesa
100 g sojinih ljuspica
2 kisela krastavca
1 veći crni luk
5-6 čenova belog luka
2 jajeta
2 kašike pavlake
2 kašike senfa
mešavina suvog biljnog začina
malo ljute crvene mlevene paprike
2 kašike brašna
3 kašike prezle
peršunov list
biber
ulje

Priprema:
1. Sojine ljuspice potopiti u vruću vodu.
2. Džigericu iseći na manje komade, samleti u blenderu ili na mašini za meso, te očistiti od žilica.
3. Soju ocediti, isprati i pomešati je s mlevenim mesom i džigericom.
4. Crni, beli luk, krastavce i peršun sitno iseckati, pa dodati u činiju s mesom.
5. Zatim posuti s malo ljute crvene mlevene paprike, biberom i mešavinom suvog biljnog začina po ukusu.
6. Sipati brašno, prezlu, senf, pavlaku i dodati jaja.
7. Sve dobro promešati da se svi sastojci sjedine, te ostaviti da odstoji (može i preko noći).
8. Ulje zagrejati u tiganju, pa supenom kašikom uzimati smesu i spuštati u ulje. Pržiti s obe strane dok ne porumeni.
9. Poslužiti sa senfom i salatom po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije