Vitamini i minerali za zdravo potomstvo
Premda tačan uzrok spine bifide i drugih oštećenja neuralne cevi nije poznat, sasvim je sigurno da pravilna suplementacija pre začeća i tokom prvog...
pročitaj jošSastojci:
500 g juneće džigerice (može i svinjska)
500 g mlevenog svinjskog mesa
100 g sojinih ljuspica
2 kisela krastavca
1 veći crni luk
5-6 čenova belog luka
2 jajeta
2 kašike pavlake
2 kašike senfa
mešavina suvog biljnog začina
malo ljute crvene mlevene paprike
2 kašike brašna
3 kašike prezle
peršunov list
biber
ulje
Priprema:
1. Sojine ljuspice potopiti u vruću vodu.
2. Džigericu iseći na manje komade, samleti u blenderu ili na mašini za meso, te očistiti od žilica.
3. Soju ocediti, isprati i pomešati je s mlevenim mesom i džigericom.
4. Crni, beli luk, krastavce i peršun sitno iseckati, pa dodati u činiju s mesom.
5. Zatim posuti s malo ljute crvene mlevene paprike, biberom i mešavinom suvog biljnog začina po ukusu.
6. Sipati brašno, prezlu, senf, pavlaku i dodati jaja.
7. Sve dobro promešati da se svi sastojci sjedine, te ostaviti da odstoji (može i preko noći).
8. Ulje zagrejati u tiganju, pa supenom kašikom uzimati smesu i spuštati u ulje. Pržiti s obe strane dok ne porumeni.
9. Poslužiti sa senfom i salatom po želji.
[caption id="attachment_119230" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 200 g čokolade 5 jaja 100 g šećera 2 vanil...
pročitaj jošU trenucima kad vam se jede nešto slatko i domaće, ovi keksići su savršena opcija jer su jednstavni za pripremu, veoma ukusni i potrebno vam je neš...
pročitaj jošSo je neizostavan začin, a mladi roditelji su često u dilemi da li da je dodaju u bebine kašice. Stručnjaci preporučuju da bebama nije potrebno sol...
pročitaj još