Vitamini i minerali za zdravo potomstvo
Premda tačan uzrok spine bifide i drugih oštećenja neuralne cevi nije poznat, sasvim je sigurno da pravilna suplementacija pre začeća i tokom prvog...
pročitaj jošSastojci:
500 g juneće džigerice (može i svinjska)
500 g mlevenog svinjskog mesa
100 g sojinih ljuspica
2 kisela krastavca
1 veći crni luk
5-6 čenova belog luka
2 jajeta
2 kašike pavlake
2 kašike senfa
mešavina suvog biljnog začina
malo ljute crvene mlevene paprike
2 kašike brašna
3 kašike prezle
peršunov list
biber
ulje
Priprema:
1. Sojine ljuspice potopiti u vruću vodu.
2. Džigericu iseći na manje komade, samleti u blenderu ili na mašini za meso, te očistiti od žilica.
3. Soju ocediti, isprati i pomešati je s mlevenim mesom i džigericom.
4. Crni, beli luk, krastavce i peršun sitno iseckati, pa dodati u činiju s mesom.
5. Zatim posuti s malo ljute crvene mlevene paprike, biberom i mešavinom suvog biljnog začina po ukusu.
6. Sipati brašno, prezlu, senf, pavlaku i dodati jaja.
7. Sve dobro promešati da se svi sastojci sjedine, te ostaviti da odstoji (može i preko noći).
8. Ulje zagrejati u tiganju, pa supenom kašikom uzimati smesu i spuštati u ulje. Pržiti s obe strane dok ne porumeni.
9. Poslužiti sa senfom i salatom po želji.
U današnje vreme, kada se sve više i glasnije govori o štetnosti genetski modifikovane hrane, treba znati kako da razlikujemo GMO od prirodno uzgaj...
pročitaj još[caption id="attachment_42005" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: - 4 veća bataka sa karabatakom - 4 lista ...
pročitaj jošSastojci: 600 g „pti ber” keksa 3 jajeta 8,5 dl mleka 2 pudinga od vanile 100 g čokolade za kuvanje 2 tegle kompota od višanja (800 g) 1 mar...
pročitaj još