Kako sami da pripremate hranu za bebe + recepti
Priprema domaće hrane za bebe je jednostavna, ekonomična i veoma pristupačna. Umesto da trošite novac na kupovne kašice, bacite se na pripremu doma...
pročitaj jošSastojci:
Testo
250 g brašna
125 g putera
1 žumance
1 kašika šećera
prstohvat soli
2 kašike hladne vode
Nadev
4 zrele breskve
4 kašike meda
prstohvat cimeta
1 limun (kora)
2 kašike prezli
list mente
1. Navedene sastojke za testo pomešati i umesiti kompaktno testo. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi (90 minuta).
2. Potom, između dva lista papira za pečenje testo rastanjiti u kružni oblik (R=25 cm), na debljinu 0.5 cm. Pripremljeno testo izbockati viljuškom i ostaviti sa strane.
3. Za to vreme breskve iseći na kriške. Limunovu koru izrendati i pomešati sa prezlama i cimetom.
4. Na testo posuti pripremljene prezle, a zatim poređati isečene breskve i preliti medom.
5. Ivice testa blago preklopiti ka sredini, tako da se dobije lepo formiran krug.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180º C oko 30 minuta.
7. Služiti toplo i dekorisati listovima sveže mente ili poslužiti uz kuglu sladoleda.
Sastojci: Za koru: 7 jaja 7 kašika šećera 7 kašika brašna 1/2 praška za pecivo Za fil: 1 jaje 5 žumanaca 250 g šećera 1/2 limuna 200 g...
pročitaj jošNaučno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vašington pokazalo je da beli luk može da bude delotvroniji od antibiotika. Zbog toga vam predstavlj...
pročitaj jošKrem puding neodoljivog ukusa donosi vam pravo uživanje uz svega nekoliko minuta pripreme! [caption id="attachment_92910" align="alignnone" widt...
pročitaj još