17.04.2018 Ishrana deteta

Desert za celu porodicu: Galeta sa breskvama

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Testo
250 g brašna
125 g putera
1 žumance
1 kašika šećera
prstohvat soli
2 kašike hladne vode
Nadev
4 zrele breskve
4 kašike meda
prstohvat cimeta
1 limun (kora)
2 kašike prezli
list mente

 

Priprema:

1. Navedene sastojke za testo pomešati i umesiti kompaktno testo. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi (90 minuta).
2. Potom, između dva lista papira za pečenje testo rastanjiti u kružni oblik (R=25 cm), na debljinu 0.5 cm. Pripremljeno testo izbockati viljuškom i ostaviti sa strane.
3. Za to vreme breskve iseći na kriške. Limunovu koru izrendati i pomešati sa prezlama i cimetom.
4. Na testo posuti pripremljene prezle, a zatim poređati isečene breskve i preliti medom.
5. Ivice testa blago preklopiti ka sredini, tako da se dobije lepo formiran krug.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180º C oko 30 minuta.
7. Služiti toplo i dekorisati listovima sveže mente ili poslužiti uz kuglu sladoleda.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije