Šta godišnje doba u kojem je beba rođena govori o njoj

Astrolozi su oduvek isticali da datum rođenja ima veliki uticaj na karakter osobe, dok su naučnici, s druge strane, to smatrali besmislicom. No, čini se da su i oni počeli da razmišljaju o toj mogućnosti; mnoštvo istraživanja sprovedenih u poslednje vreme pokazuje da decu rođenu u određeno godišnje doba odlikuju izvesne karakteristike.

Foto: Guliver/Thinkstock

Zimske bebe su…

… inteligentne. Ako je za verovati naučnicima sa Harvarda, bebe rođene zimi verovatno će biti akademski sposobnije od beba rođenih u drugim godišnjim dobima. Na osnovu sprovedenih testova, došlo se do saznanja da su deca rođena u zimskim mesecima zdravija, pametnija i da bolje prolaze na testovima inteligencije u sedmoj godini života. Ovakav uspeh objašnjava se činjenicom da mame koje su trudne u letnjim i jesenjim mesecima jedu više voća i povrća koje pozitivno utiče na bebin razvoj.
…avanturističkog duha. Jedna studija otkrila je da deca rođena zimi viši rizikuju i avanturističkog su duha, ali samo dok su mladi. Nakon što pređu 45. godinu, manje je verovatno da će tragati za uzbuđenjem, za razliku od beba rođenih leti.
…osobe koje imaju dobar vid. Vid kod zimske novorođenčadi je značajno bolji, a veruje se da to zbog manjeg izlaganja jakom suncu koje može oslabiti bebin vid.
…manje razdražljive. Zimske bebe imaju manje razdražljiv temperament i manje je verovatno da će patiti od promena raspoloženja nego ona deca koja su rođena leti.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije