Predlog za današnji ručak: Lovački odrezak
[caption id="attachment_111608" align="alignnone" width="640"] Foto: Pixabay/Free images[/caption] Sastojci: 4 juneća bifteka 100 g putera 2 ...
pročitaj još-od osmog meseca
Potrebno je:
pola pakovanja integralne testenine („školjkice“)
200 g švapskog sira
1 praziluk
1 paradajz
200 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike pavlake
malo iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi maslinovog ulja. Ocedite i preručite u vatrostalnu činiju. Praziluk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo zagrejanog maslinovog ulja ili na rastopljenom puteru. Kada omekša, dodajte oljušten i isečen paradajz (prvo ga prelijte ključalom vodom, lakše ćete ga oljuštiti). Sada dodajte i meso, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Sklonite sa vatre, pa sve zajedno pomešajte sa testeninom. Dodajte sir, pavlaku i peršunovo lišće, dobro promešajte, pa sve kratko zapecite u zagrejanoj rerni (15 minuta na 200 stepeni). Prijatno!
[caption id="attachment_111608" align="alignnone" width="640"] Foto: Pixabay/Free images[/caption] Sastojci: 4 juneća bifteka 100 g putera 2 ...
pročitaj jošBez obzira da li mališanima pravite doručak, popodnevnu užinu ili laganu večeru, šejkovi su odličan način da klinci dobiju preko potrebne hranljive...
pročitaj jošJaje je jedna od najznačajnijih namirnica u ishrani male dece, što zna većina roditelja. Ali koja su jaja korisna i kakve su njihove nutritivne vre...
pročitaj još