Predlog za današnji ručak: Gnezda iznenađenja
[caption id="attachment_113349" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 600 g mešanog mlevenog mesa 8 većih šampinj...
pročitaj još-od osmog meseca
Potrebno je:
pola pakovanja integralne testenine („školjkice“)
200 g švapskog sira
1 praziluk
1 paradajz
200 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike pavlake
malo iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi maslinovog ulja. Ocedite i preručite u vatrostalnu činiju. Praziluk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo zagrejanog maslinovog ulja ili na rastopljenom puteru. Kada omekša, dodajte oljušten i isečen paradajz (prvo ga prelijte ključalom vodom, lakše ćete ga oljuštiti). Sada dodajte i meso, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Sklonite sa vatre, pa sve zajedno pomešajte sa testeninom. Dodajte sir, pavlaku i peršunovo lišće, dobro promešajte, pa sve kratko zapecite u zagrejanoj rerni (15 minuta na 200 stepeni). Prijatno!
[caption id="attachment_113349" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 600 g mešanog mlevenog mesa 8 većih šampinj...
pročitaj još[caption id="attachment_115590" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 4 pastrmke srednje veličine 1 praziluk 250...
pročitaj jošU ovu kašicu, ako želite, možete dodati i jogurt, ovsene ili zobene pahuljice, čak i šargarepicu. [caption id="attachment_127196" align="alignno...
pročitaj još