Recept iz Francuske: Sufle “al Grand Marnier” desert
[caption id="attachment_109831" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i Zdravo[/caption] Sastojci: ekstradevičansko maslinovo ulje po pot...
pročitaj još
* Količina dovoljna za deset kuglica
* Za bebe starije od šest meseci
Potrebno je:
* 100 g pirinča (najbolje okruglog zrna)
* dve šargarepe srednje veličine
* 100 g graška
* 200 g pilećeg/ćurećeg belog mesa
Priprema:
1. Raskuvati pirinač u malo posoljenoj vodi. Procediti i ostaviti sa strane.
2. Šargarepu očistiti, iseckati na kolutiće, pa zajedno sa graškom skuvati u istoj vodi u kojoj se kuvao i pirinač.
3. Kuvano povrće izmiksati u blenderu da bude poput kaše.
4. Meso skuvati da bude potpuno mekano, a zatim ga što sitnije iseckati (ili još bolje, samleti).
5. Sjediniti sve sastojke, dobro ih umutiti, a zatim vlažnim rukama od dobijene mase napravite kuglice. Ako želite, ove kuglice možete preliti sosom od sira za čiju pripremu imate recept u „bebi kuvaru“.
[caption id="attachment_109831" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i Zdravo[/caption] Sastojci: ekstradevičansko maslinovo ulje po pot...
pročitaj jošPotrebno je: 1 pileće belo meso bez kožice pola glavice belog luka 1 kašičica sitno iseckane majčine dušice 1 kašika maslinovog ulja 1 kašik...
pročitaj još[caption id="attachment_41761" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 700 g mekog brašna 2 jajeta, ulje 4,5 dl ...
pročitaj još