Sok od jabuke i šargarepe
Pripremite svojoj bebi potpuo prirodan sok bez konzervansa [caption id="attachment_89795" align="aligncenter" width="490"] foto: freedigirlphoto...
pročitaj još– za bebe starije od 10 meseci
Potrebno je:
30 gr putera
1 crveni luk, sitno iseckan
1 šargarepa, nasečena na kockice
pola praziluka, sitno isečenog
pola kašičice sveže iseckanog peršunovog lišća
pola kašičice vinskog sirćeta
kašika kukuruznog brašna
400 ml pileće supe
2 kašike pavlake ili milerama
300 gr kuvane i sitno iseckane ćuretine (od belog mesa ili bataka)
500 gr belog krompira, iseckanog na kockice
15 gr putera
3 kašike adaptiranog mleka
Priprema:
Istopiti u šerpici puter, pa na njemu prodinstati povrće (šargarepu, praziluk i luk) i peršunovo lišće dok ne omekša. Dodati sirće, pa krčakti sve dok sirće ne izvetri, a zatim u masu umešati kukuruzno brašno. Dodati pileću supu, sve dobro promešati, a zatim u tu smesu umešati pavlaku. Po želji, posoliti ali ne sa više od prstohvata morske soli. Ohladiti.
Krompir skuvati u slanoj vodi. Ocediti krompir i dobro ga izgnječiti presom. Umešajte puter i mleko i sve dobro umutite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na dno vatrostalne tepsije poređajte kuvanu ćuretinu, zalijte je polovinom sosa od povrća, a zatim odgore rasporedite pire od krompira, pa opet zalijte drugom polovinom sosa od povrća. Gornju površinu išarajte viljuškom, a zatim pecite pitu pola sata u rerni (dok ne porumeni). Ovo je ukusno i zdravo jelo za novogodišnju trpezu pogodno i za ishranu najmlađih.
Pripremite svojoj bebi potpuo prirodan sok bez konzervansa [caption id="attachment_89795" align="aligncenter" width="490"] foto: freedigirlphoto...
pročitaj još[caption id="attachment_117110" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 2 plava patlidžana 100 g švapskog sira 1...
pročitaj još[caption id="attachment_117592" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 2 šolje (od 2 dl) mleka 4 jaja 3/...
pročitaj još