Ručak za celu porodicu: Pileći ćevapi u slanini
Da, savršeni su i ukusni, ovim ćevapima će se obradovati svi ukućani. [caption id="attachment_103820" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra...
pročitaj još– za bebe starije od 10 meseci
Potrebno je:
30 gr putera
1 crveni luk, sitno iseckan
1 šargarepa, nasečena na kockice
pola praziluka, sitno isečenog
pola kašičice sveže iseckanog peršunovog lišća
pola kašičice vinskog sirćeta
kašika kukuruznog brašna
400 ml pileće supe
2 kašike pavlake ili milerama
300 gr kuvane i sitno iseckane ćuretine (od belog mesa ili bataka)
500 gr belog krompira, iseckanog na kockice
15 gr putera
3 kašike adaptiranog mleka
Priprema:
Istopiti u šerpici puter, pa na njemu prodinstati povrće (šargarepu, praziluk i luk) i peršunovo lišće dok ne omekša. Dodati sirće, pa krčakti sve dok sirće ne izvetri, a zatim u masu umešati kukuruzno brašno. Dodati pileću supu, sve dobro promešati, a zatim u tu smesu umešati pavlaku. Po želji, posoliti ali ne sa više od prstohvata morske soli. Ohladiti.
Krompir skuvati u slanoj vodi. Ocediti krompir i dobro ga izgnječiti presom. Umešajte puter i mleko i sve dobro umutite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na dno vatrostalne tepsije poređajte kuvanu ćuretinu, zalijte je polovinom sosa od povrća, a zatim odgore rasporedite pire od krompira, pa opet zalijte drugom polovinom sosa od povrća. Gornju površinu išarajte viljuškom, a zatim pecite pitu pola sata u rerni (dok ne porumeni). Ovo je ukusno i zdravo jelo za novogodišnju trpezu pogodno i za ishranu najmlađih.
Da, savršeni su i ukusni, ovim ćevapima će se obradovati svi ukućani. [caption id="attachment_103820" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra...
pročitaj jošZa uzrast od 8 meseci Potrebno je: 1 šoljica smrznutih ili svežih borovnica 1 cela banana 1 šoljica punomasnog jogurta 2 kašičice pš...
pročitaj jošZova spada među najstarije i najlekovitije biljke u Evropi, a Hipokrat je govorio da cvet zove može da zameni sve lekove. Koristili su je za lečenj...
pročitaj još