Sok od šargarepe
Sok od šargarepe je izuzetno lekovit, pa ga koristimo kod mnogih oboljenja ili kao preventivni biostimulator organizma. [caption id="attachment_...
pročitaj još– od 12. meseca
Ovo jelo prijaće celoj porodici!
Potrebno je:
manja glavica mladog kupusa
2 veća struka praziluka
3 velika paradajza
2 dl soka od paradajza (najbolje domaćeg)
3 kašike ulja
celerov list
Priprema:
Kupus sitno narendajte, a praziluk isecite na kolutiće (zajedno sa zelenim delom). Paradajz poparite vrelom vodom, pa mu oljuštite kožicu i ispasirajte ga.
Zagrejte ulje u šerpi, pa spustite prazluk. Dinstajte ga sve dok se ne pretvori u kašu. Sada sipajte sitno izrendani kupus, pa ga pržite sve dok ne omekša. U početku ga prevrćite varjačom, a kada pusti sok, samo povremeno protresite šerpu. Ubacite pire od paradajza, promešajte, a zatim dodajte i sok od paradajza (ako je previše gusto, dodajte još malo soka). Promešajte i ostavite da se ukrčka. Skuvano jelo začinite sitno iseckanim celerom lišćem. Od ove mase, odvojite u šerpicu količinu koja je dovoljna za bebin ručak, a ostatak začinite solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom, po ukusu ostalih članova porodice.
Uz ovako pripremljen kupus odlično ide dinstano juneće meso. Bebi možete dati i kuvano meso iz supe.
Sok od šargarepe je izuzetno lekovit, pa ga koristimo kod mnogih oboljenja ili kao preventivni biostimulator organizma. [caption id="attachment_...
pročitaj jošIako zvuči kao vrlo neobična kombinacija, bebe je obožavaju. [caption id="attachment_93288" align="alignnone" width="640"] Foto: Thinkstock[/cap...
pročitaj još[caption id="attachment_116402" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 500 g kora za baklavu 5 jaja 250 g še...
pročitaj još