Mljac kačamak
Za mališane starije od godinu dana (u slučaju da umesto običnog kravljeg mleka koristite adaptirano, ovo jelo mogu da klopaju i mlađa deca) ...
pročitaj još– od 12. meseca
Ovo jelo prijaće celoj porodici!
Potrebno je:
manja glavica mladog kupusa
2 veća struka praziluka
3 velika paradajza
2 dl soka od paradajza (najbolje domaćeg)
3 kašike ulja
celerov list
Priprema:
Kupus sitno narendajte, a praziluk isecite na kolutiće (zajedno sa zelenim delom). Paradajz poparite vrelom vodom, pa mu oljuštite kožicu i ispasirajte ga.
Zagrejte ulje u šerpi, pa spustite prazluk. Dinstajte ga sve dok se ne pretvori u kašu. Sada sipajte sitno izrendani kupus, pa ga pržite sve dok ne omekša. U početku ga prevrćite varjačom, a kada pusti sok, samo povremeno protresite šerpu. Ubacite pire od paradajza, promešajte, a zatim dodajte i sok od paradajza (ako je previše gusto, dodajte još malo soka). Promešajte i ostavite da se ukrčka. Skuvano jelo začinite sitno iseckanim celerom lišćem. Od ove mase, odvojite u šerpicu količinu koja je dovoljna za bebin ručak, a ostatak začinite solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom, po ukusu ostalih članova porodice.
Uz ovako pripremljen kupus odlično ide dinstano juneće meso. Bebi možete dati i kuvano meso iz supe.
Za mališane starije od godinu dana (u slučaju da umesto običnog kravljeg mleka koristite adaptirano, ovo jelo mogu da klopaju i mlađa deca) ...
pročitaj jošPlodovi jagoda i malina predstavljaju izuzetno prijatnu hranu, neophodnu kako zdravom tako i obolelom organizmu. U narodu je veoma cenjen plod jago...
pročitaj jošPotrebno je: 80 g putera 80 g smeđeg šećera 2 kašike meda (industrijski prerađenog) 130 g raženih pahuljica 40 g sušene jabuke (sit...
pročitaj još