01.01.2014 Ishrana deteta

Domaća bonžita

bonzita

Potrebno je:

  • 80 g putera
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 kašike meda (industrijski prerađenog)
  • 130 g raženih pahuljica
  • 40 g sušene jabuke (sitno iseckane)
  • 40 g sitno iseckanih suvih kajsija
  • 30 g sušenih brusnica
  • 30 g oljuštenih bundevinih semenki
  • 2 kašike suncokretovih semenki
  • 30 g sušenog kokosa

Priprema:

Istopite puter na tihoj vatri, a zatim u njega umešajte šećer i med. Sve dobro promešajte, pustite da provri i odmah sklonite sa vatre. Pomešajte svo suvo voće i semenke, pa ih umešajte u masu od putera, meda i šećera. Na kraju umešajte i ražene pahuljice. Premažite tepsiju maslacem. Uspite masu u tepsiju, a zatim je izravnajte pomoću gnječilice za krompir. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Isečenu bonžitu čuvajte u zatvorenoj kutiji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije