08.09.2015 Ishrana deteta

Špagete bolonjeze za mališane

Ovim jelom može počinje uvođenje testenine u bebinu ishranu, negde oko 11. meseca. Daje se bebi samo ako joj je prethodno uveden paradajz i ako nije bilo alergijskih reakcija na njega.

Foto: Kuvarski Dnevnik bebe Marte

Foto: Kuvarski Dnevnik bebe Marte

Sastojci:
– 1/4 belog mesa
– domaći sok od paradajza
– testenina

Priprema:
U šerpici dinstati komadiće belog mesa, ako je moguće sa što manjom količinom vode. Nakon petnaestak minuta dodati sok od paradajza, domaći, i kuvati još pola sata. U međuvremenu posebno u neslanoj i nezauljenoj vodi kuvati testeninu, te kad bude napola gotova dodati malo testenine u uzavreli sos sa mesom i kuvati još koji minut. Na ovaj način testo fino upije sos. Zatim sve izgnječiti viljiškom i ponuditi bebi.

Ukoliko ste zainteresovani za sadržaj iz popularnog Kuvarskog Dnevnika bebe Marte kliknite OVDE.

Ovaj recept je iz knjige „Kuvarski dnevnik bebe Marte“ priručnika o uvođenju čvrste hrane bebama i ishrani do godinu dana, a jelo je spremila autorka Dnevnika mama Marija, a beba Marta u slast pojela. Prijatno!

Sve informacije u vezi sa ovom knjigom možete potražiti na facebook stranici www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte kao i putem e-maila: [email protected] ili na telefon 024/524-884 ili 063/593-068
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije