Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošNaučno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vašington pokazalo je da beli luk može da bude delotvroniji od antibiotika. Zbog toga vam predstavljamo recept za ukusnu, ali i veoma zdravu čorbu.
Sastojci:
– 50 oljuštenih čenova belog luka
– 2 kašike putera
– 2 kašike maslinovog ulja
– 2 glavice crnog luka srednje veličine, iseckane na kockice
– kašika iseckane sveže majčine dušice
– 250 ml bistre pileće supe (bujona) kao osnova
– sveži začini – peršun, lovor …
– 5 parčića starog hleba isečenog na kockice ili 3 šolje krutona
– 200 ml kisele pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odsecite vrhove čenova belog luka, prelijte s malo maslinovog ulja, zamotajte ih u aluminijumsku foliju i pecite oko 90 minuta. Zatim izvadite i ostavite da se ohlade nekoliko minuta. U međuvremenu, zagrejte dve kašike maslinovog ulja i malo putra u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Pržite iseckan crni luk oko 10 minuta. Izgnječite pečen beli luk i dodajte tiganju s crnim lukom. Dobro promešajte, dodajte malo majčine dušice, pileći bujon i sveže začinske biljke. Smanjite temperaturu, dodajte kockice hlebai kuvajte još 5 minuta ili dok krutoni me omekšaju. Iz tiganja izvadite sveže začine, a supu promešajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete kremastu teksturu. Kremastu čorbu sipajte u šerpu, dodajte kiselu pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu i poslužite.
Ako svakodnevno za stolom vodite rat sa svojim mališanom, evo nekoliko praktičnih saveta kojima možete da ga privolite da pojede sve iz tanji...
pročitaj još[caption id="attachment_107737" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 500 g pilećeg belog mesa – 2 krompira s...
pročitaj još[caption id="attachment_108972" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Pečena bundeva može da se pretvori u kašicu, ...
pročitaj još