22.02.2011 Ishrana deteta

Bolonjeze za bebu

– od devetog meseca

Potrebno je:

1 kašika suncokretovog ulja

1 glavica sitno iseckanog crnog luka

pola celera, sitno isečenog
1 čen belog luka, protisnut kroz presu

1 šargarepa srednje veličine, narendana

100 gr mlade, nemasne, mlevene junetine

150 ml domaćeg soka od paradajza (ili sameljite 2 paradajza, prethodno obarena)

100 ml vruće vode

prstohvat sušenog bosiljka ili 2 listića svežeg

3 kašike integralne testenine u obliku školjkica (može i ona sa spanaćem)

Priprema:

Zagrejte ulje, pa na njemu izdinstajte crni luk i celer. Dodajte beli luk pa dinstajte nekoliko minuta. Sada ubacite rendanu šargarepu, pa kuvajte još 5 minuta. U zasebnoj posudi, prokuvajte sok od paradajza (ili mleveni paradajz), ubacite meso, pa kuvajte 5 minuta. Dodajte masu od luka, celera i šargarepe, po potrebi još malo vode, sitno iseckani bosiljak, pa kuvajte sve zajedno desetak minuta. Kuvanu masu kratko izmiksajte u blenderu, tek toliko da dobijete nežniju teksturu. U međuvremenu, skuvajte testeninu u vodi u koju ste dodali par kapi ulja. Procedite, pomešajte sa bolonjeze sosom i poslužite bebi.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije