Šta da rade očevi da bi bili TATE?

Opterećeni problemima na poslom, brigom oko otplate kredita i raznim egzistencijalnim pitanjima često ne stignemo ni da primetimo da vreme prosto leti. Dok se okrenemo, deca su već porasla, a trenuci koje smo propustili u njihovom odrastanju teško da se mogu nadoknaditi. Sa tim se najčešće susreću očevi, koji veći deo dana provode van kuće. Od problema je nemoguće pobeći, ali pokušajte da ih ostavite ispred kućnog praga. Vaša deca će to znati da cene i uzvrate vam na najbolji mogući način.

tata

Guliver/Getty images

 

“Uključite se” na vreme
Pre trudnoće analizirajte koje osobine ne želite da vaše dete ima i pokušajte da ih promenite. U trudnoći se uživite u pravljenje planova. Budite prisutni na porođaju. Prepovijajte bebu. Uspavljujte je. Naučite neke priče ili izmislite neku svoju.

Porodica na prvom mestu
Koncerti, kafići, utakmice, izlasci… Svega toga će biti i za koju godinu, ali vaša deca neće biti tu, u tom uzrastu, sa tim potrebama. Stavite svoje potrebe u drugi plan, makar na neko vreme. Posvetite se deci i porodici. Zajedno se igrajte, zabavljajte, učite, šalite…

Izrazite osećanja
Deca uživaju u zagrljajima, igri, pevanju, pričanju priča… Govorite im koliko su neverovatna, kreativna, inteligentna. Ukoliko vaši roditelji nisu uspeli da izraze emocije prema vama, i u njima nemate uzor, moraćete sami da naučite kako da pokažete deci da ih volite.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije