23.12.2014 Porodica

Tata i dva sina preživeli 10 dana u divljini

Stiven Van Lonkuzen i njegova dva sina, sedmogodišnji Itan i petogodišnji Timoti, pošli su da se provozaju u džipu po divljini pre deset dana. Međutim, nakon što se automobil zaglavio u blatu, otaci i dečaci su bili prinuđeni da se snalaze i preživljavaju sa minimalnim rezervama hrane i bez vode.

divljina

Zahvaljujući Stivovom brzom razmišljanju, oni su u tome i uspeli, pa se trenutno oporavljaju od iscrpljenosti u bolnici.

Tata i dečaci su svih deset dana proveli u blizini automobila, što se pokazalo kao dobra odluka. Otac je za to vreme pokušavao da privuče pažnju šireći jarke stvari oko njihove pozicije i paljenjem vatre. Na mestu gde su se izgubili nema signala za mobilni telefon, tako da nisu mogli da kontaktiraju nikoga.

Temperatura napolju se dizala i do 38 stepeni, ali je srećna okolnost bila u tome što je bilo letnjih pljuskova, tako da je porodica prikupljala vodu u plastične rezervoare. Otac je svu hranu koju su imali ustupio dečacima.
Jedan farmer koji je naišao ih je pronašao i odvezao u obližnju bolnicu. On kaže da su dečaci prvo tražili da jedu, ali da su sada u stabilnom stanju i da se očekuje da će se oporaviti.

Izvor: bebac.com
Foto: Screenshot
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije