14.07.2015 Kutak za mame

Osnovna pravila kako da se ne udebljate na poslu

Postoje neke osnovne smernice koje treba pratiti da se ne biste udebljali na poslu. Kancelarijska hrana, smatraju mnogi, ubica je zdrave ishrane i dijeta.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

U većini firmi zaposlenici naručuju hranu i to iz roštiljnica. Obično je reč o brzoj, kaloričnoj i masnoj hrani ili je to nešto “s nogu”. Pizze, pite, ćevapi, hamburgeri, kalorični sendviči, … Ne, to svakako nije dobar izbor, ali je, na žalost, za mnoge najčešći.

Znamo da vam je potrebno nešto hranjivo što će vam pomoći da pregurate do kasnog ručka kada dođete kući, ali imajte na umu da to ne mora biti i masno. U dosta slučajeva to i nije najzasitija hrana. Potrebno je da reprogramirate želudac, umirite žudnju i jedete hranjivu, ali ne i kaloričnu hranu. Radije ako ponovo ostetite glad u tom prelaznom periodu (sa nezdrave na zdraviju hranu na poslu) grickajte zdrave grickalice (orašaste plodove, grožđice) nego da naručite još jednu pizzu.

Šta doručkovati?
Zašto ne poneti projice sa sirom od kuće i kupiti jogurt, spakujte musli u teglici i kupite pola litre mleka, kupite zdrave namaze i tost u prodavnici i jednu voćku … Opcija je mnogo.

Koju su to još nezdrave navike koje ne trebate praktikovati dok ste na poslu pogledajte OVDE.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije