30.07.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Karbonare s pečurkama

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 400 g testenine (penne rigate)
– 200 g mesnate slanine
– 200 g šampinjona
– 40 g sušenog paradajza
– 2 čena belog luka
– 2 cela jajeta, so
– 2 žumanceta, ulje
– 3 dl pavlake za kuvanje
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina

Priprema:
Mesnatu slaninu i sušeni paradajz iseći na kockice, a šampinjone na listove. Beli luk zajedno sa ljuskom izgnječiti, a zatim propržiti na vrelom ulju da bi ulje poprimilo ukus luka. Luk izvaditi i ostaviti sa strane. Na istom ulju propržiti slaninu da porumeni, a potom dodati šampinjone i sušeni paradajz i pržiti dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Posebno umutiti cela jaja i žumanca. Testeninu obariti u slanoj vodi pa je procediti od suvišne tečnosti. Vrelu testeninu preliti umućenim jajima i dobro izmešati. Zatim dodati prženo povrće, pavlaku za kuvanje i začine po ukusu te promešati varjačom. Gotovo jelo posuti peršunom.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije