
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci za 4 osobe:
2 tikvice
4 kašike ulja
1 jaje
4 paprika babura
100 ml pavlake
origano po ukusu
1 patlidžan
so, biber
Priprema:
1. Operite i očistite patlidžan. Iseckajte ga na kockice, posolite i ostavite da odstoji bar pola sata pre prženja.
2. Ogulite tikvicu i narendajte je na krupno rende.
3. Dobro zagrejte ulje i propržite patlidžan, a zatim dodajte narendanu tikvice pa sve zajedno pržiti dok ne omekša.
4. Posoliti i pobiberiti te posuti origanom po ukusu.
5. Babure presecite uzdužno na polovine i izvadite semenke. Nemojte skidati peteljke sa babura. Tako će polovine biti „dublje“ pa ćete moći da stavite više nadeva u njih.
6. U pola pavlake dodajte jedno jaje i dobro umutite.
7. Punite polovine babura pripremljenim nadevom od patlidžana i tikvice i slažite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta.
8. Nakon toga premažite smesom od pavlake i jaja, vratite u rernu i zapecite još nekih 10-ak minuta.
* Umesto smese od pavlake i jaja možete na svaku polovinu babure staviti kašiku sitnog ili komad tvrdog sira.
Za bebe starije od 10 meseci Potrebno je: šolja cvetića brokolija pola šolje naseckane šargarepe pola šolje naseckanog krompira ...
pročitaj jošUz šolju mleka ili voćni jogurt, ovo je idealan doručak ili večera za mališane starije od godinu dana. Potrebno je: 1,5 šolja namenskog ...
pročitaj jošSvojoj bebi organski cimet možete ponuditi već od osmog meseca, pa vam donosimo recept za ovu preukusnu kašicu. Cimet je poznat po tome što je boga...
pročitaj još