Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci za 4 osobe:
2 tikvice
4 kašike ulja
1 jaje
4 paprika babura
100 ml pavlake
origano po ukusu
1 patlidžan
so, biber
Priprema:
1. Operite i očistite patlidžan. Iseckajte ga na kockice, posolite i ostavite da odstoji bar pola sata pre prženja.
2. Ogulite tikvicu i narendajte je na krupno rende.
3. Dobro zagrejte ulje i propržite patlidžan, a zatim dodajte narendanu tikvice pa sve zajedno pržiti dok ne omekša.
4. Posoliti i pobiberiti te posuti origanom po ukusu.
5. Babure presecite uzdužno na polovine i izvadite semenke. Nemojte skidati peteljke sa babura. Tako će polovine biti „dublje“ pa ćete moći da stavite više nadeva u njih.
6. U pola pavlake dodajte jedno jaje i dobro umutite.
7. Punite polovine babura pripremljenim nadevom od patlidžana i tikvice i slažite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta.
8. Nakon toga premažite smesom od pavlake i jaja, vratite u rernu i zapecite još nekih 10-ak minuta.
* Umesto smese od pavlake i jaja možete na svaku polovinu babure staviti kašiku sitnog ili komad tvrdog sira.
Izaberite način koji odgovara bebinom karakteru i vašim stavovima, pa će prelazak na čvrstu hranu biti mnogo lakši. Osim toga, dete će razviti ...
pročitaj jošOsim obilja radosti za decu, zima donosi i prehlade, kašalj, kijanje i upale grla. Međutim, sve ove tegobe mogu se sprečiti ako na vreme ojačate im...
pročitaj jošPotrebno: 200 gr krompira 125 gr šargarepe 125 gr paštrnaka (ukoliko vaša beba ne voli ukus paštrnaka povećajte količinu krompira i ša...
pročitaj još