
Ukusni sutlijaš
Sastojci: 250 g pirinča 1 l vode 7 dl mleka 5 kašika šećera 1,5 dl slatke pavlake cimet 2 vanil-šećera Priprema: 1. Pirin...
pročitaj još– od sedmog meseca
Potrebno je:
šoljica (za kafu) integralnog okruglog pirinča
1 manji patlidžan
1 šargarepa
1 manji praziluk
kašičica putera
peršunovo lišće
Priprema:
Rastopite puter u šerpici, pa na njemu izdinstajte sitno isečen praziluk (i beli i zeleni deo). Dodajte pola šoljice vode, pa mešajte sve dok praziluk ne postane kašast. Sada dodajte izrendanu šargarepu i nastavite da dinstate. Opran pirinač skuvajte u 3 šoljice osoljene vode. Kuvan pirinač procedite i umešajte u masu od praziluka i šargarepe. Ostavite da se prohladi. Umešajte u masu i sitno isečeno peršunovo lišće (količinu odredite sami). Dok se jelo hladi, zagrejte rernu na 180 stepeni, umiotajte patlidžan u aluminijumsku foliju (prethodno je premažite sa malo ulja), pa ga stavite da se peče desetak minuta. Pečen patlidža otvorite, pa kašičicom izvadite sredinu i umešajte je u masu od pirinča, praziluka i šargarepe. Sve dobro promešajte i bakin pirinač je gotov. Uz ovu kašicu, starijim bebama možete ponuditi i dinstanu pileću džigericu ili belo pileće meso.
Sastojci: 250 g pirinča 1 l vode 7 dl mleka 5 kašika šećera 1,5 dl slatke pavlake cimet 2 vanil-šećera Priprema: 1. Pirin...
pročitaj još* Za bebe od sedmog meseca Sastojci: 50 g krompira 50 g tikvice 10 g ovsenih pahuljica 50 g banane 30 ml gustog soka od jabuke ...
pročitaj jošKombinacija tri vrste povrća i žumanceta, idealna je za bebu koja ima punih 11 meseci. Potrebno: malo pirinča, šaka cvetova karfiola 3-4 list...
pročitaj još