Ko može da im odoli: Biskviti od bademovog brašna sa pistaćima i brusnicama
[caption id="attachment_109116" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i Zdravo[/caption] Sastojci: - 170 g bademovog brašna (savet: kupit...
pročitaj još– od sedmog meseca
Potrebno je:
šoljica (za kafu) integralnog okruglog pirinča
1 manji patlidžan
1 šargarepa
1 manji praziluk
kašičica putera
peršunovo lišće
Priprema:
Rastopite puter u šerpici, pa na njemu izdinstajte sitno isečen praziluk (i beli i zeleni deo). Dodajte pola šoljice vode, pa mešajte sve dok praziluk ne postane kašast. Sada dodajte izrendanu šargarepu i nastavite da dinstate. Opran pirinač skuvajte u 3 šoljice osoljene vode. Kuvan pirinač procedite i umešajte u masu od praziluka i šargarepe. Ostavite da se prohladi. Umešajte u masu i sitno isečeno peršunovo lišće (količinu odredite sami). Dok se jelo hladi, zagrejte rernu na 180 stepeni, umiotajte patlidžan u aluminijumsku foliju (prethodno je premažite sa malo ulja), pa ga stavite da se peče desetak minuta. Pečen patlidža otvorite, pa kašičicom izvadite sredinu i umešajte je u masu od pirinča, praziluka i šargarepe. Sve dobro promešajte i bakin pirinač je gotov. Uz ovu kašicu, starijim bebama možete ponuditi i dinstanu pileću džigericu ili belo pileće meso.
[caption id="attachment_109116" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i Zdravo[/caption] Sastojci: - 170 g bademovog brašna (savet: kupit...
pročitaj još[caption id="attachment_117976" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: 600 g turskog keksa 1,5 l mleka 4 pu...
pročitaj još[caption id="attachment_111896" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 700 g ćurećeg belog mesa 300 g slanine u...
pročitaj još