Osvežavajući šerbet od lubenice za mališane
Vama i vašim mališanima donosimo recept za fini, sezonski šerbet od lubenice koji će osvežiti čitavu porodicu i vrlo je jednostavan za pripremu. Už...
pročitaj jošSastojci:
Priprema:
1. Pirinač očistiti i oprati, te kuvati u litru vode dok ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
2. Dodati vanil-šećer i šećer, postepeno dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući povremeno da ne zagori.
3. Sutlijaš kuvati dok tokom mešanja varjača ne počne da ostavlja trag na dnu šerpe. Skloniti ga sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađen sutlijaš dodati šlag od slatke pavlake, polako promešati i posuti cimetom.
SAVET PLUS: Sutlijaš će upiti još tečnosti prilikom hlađenja, pa ukoliko želite da bude ređi, dodajte tokom kuvanja još malo mleka. Preporučeno piće: sok od maline.
[caption id="attachment_109027" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za testo: – 250 g margarina – 2 žumanc...
pročitaj još[caption id="attachment_111608" align="alignnone" width="640"] Foto: Pixabay/Free images[/caption] Sastojci: 4 juneća bifteka 100 g putera 2 ...
pročitaj još[caption id="attachment_102634" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za svetli fil: – 120 g bele čokolade – ...
pročitaj još