Ukusni sutlijaš
Sastojci: 250 g pirinča 1 l vode 7 dl mleka 5 kašika šećera 1,5 dl slatke pavlake cimet 2 vanil-šećera Priprema: 1. Pirin...
pročitaj još250 g pirinča
1 l vode
7 dl mleka
5 kašika šećera
1,5 dl slatke
pavlake
cimet
2 vanil-šećera
1. Pirinač očistiti i oprati, te kuvati
u litru vode dok ne omekša a suvišna
tečnost ne uvri.
2. Dodati vanil-šećer i šećer, postepeno
dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi
mešajući povremeno da ne zagori.
3. Sutlijaš kuvati dok tokom mešanja
varjača ne počne da ostavlja trag na dnu
šerpe. Skloniti ga sa šporeta i ostaviti da
se ohladi.
4. U ohlađen sutlijaš dodati šlag od slatke
pavlake, polako promešati i posuti
cimetom.
SAVET PLUS:
Sutlijaš će upiti još tečnosti
prilikom hlađenja, pa ukoliko
želite da bude ređi, dodajte
tokom kuvanja još malo mleka.
Preporučeno piće: sok od maline
[caption id="attachment_118250" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za koru: 100 g čokolade 125 g margari...
pročitaj jošPotrebno je: 1 sveža pileća džigerica (bez srca) šoljica (za kafu) integralnog pirinča 1 šargarepa šoljica mladog graška malo puter...
pročitaj još[caption id="attachment_115439" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: 125 g putera 215 g mekog brašna 50 g...
pročitaj još