LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
1 manja glavica slatkog kupusa
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 paprike babure
2 mlade tikvice
1 veća šargarepa
300 g roštilj kobasica
1 kašika mlevene paprike
4 dl paradajz soka
lovorov list
mešavina začina
biber
1 kašika masti
Priprema:
1. Slatki kupus očistiti od spoljnih listova i korena, pa ga iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati, a šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Mlade tikvice oguliti, pa sredinu sa semenom izdubiti, a pulpu iseći na polukrugove.
4. U većoj šerpi rastopiti mast, pa propržiti šargarepu, crni i beli luk. Dodati papriku te i nju pržiti dok blago ne omekša.
5. Ubaciti slatki kupus, začiniti po ukusu i pržiti ga oko 5 min. Potom dodati tikvice te sve zajedno kratko propržiti neprekidno mešajući.
6. Sipati paradajz sok, pa doliti još malo vode da povrće ogrezne. Ubaciti lovorov list, mlevenu papriku i začine po ukusu, te nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok povrćene ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
7. Kobasice zarezati na više mesta, pa ih iseći na krupnije komade i propržiti na malo masti. Dodati u varivo pred kraj kuvanja.
Potrebno je: šolja opranih cvetova karfiola beli deo praziluka 1 šargarepa kašika maslinovog ulja kašika pavlake Priprema: Za...
pročitaj jošDeca često odbijaju zeleno voće i povrće. Ovo je idealan način da im “podvalite” sve ono na šta se inače mršte, a puno je vitamina!
pročitaj jošUobročavanje odojčadi tema je kojoj se ne posvećuje dovoljno pažnje, iako se zna da je uspešno uobročavanje bebe dobro ne samo zbog nje, nego i zbo...
pročitaj još