14.03.2011 Ishrana deteta

Bebeća „čiken tika“

– od dvanaestog meseca meseca

Sastojci:

Za marinadu:

6 kašika probiotičkog jogurta

pola kašičice đumbira u prahu

1 čen belog luka, sitno nasečen

2 polovine pilećeg belog mesa (meso naseckati na kockice)

Sos:

15 gr putera

1 glavica crnog luka, sitno nasečenog

četvrt kašičice mlevenog korijandera

četvrta kašičice đumbira u prahu

1 kašika pirea od paradajza

1 konzerva pelata (od 400 grama) – sitno nasecite paradajz

200 ml pileće supice

1 kašičica meda

150 ml pavlake

1 kašičica svežeg limunovog soka

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za marinaru u činiji,  pa u njoj ubacite kockice piletine, promešajte i ostavite da odstoji sat vremena u frižideru.

Za sos: dinstajte luk na rastopljenom puteru. Dodajte korijander i mleveni đumbir, pa sve zajedno dinstajte dok se luk potpuno ne raspadne. Dodajte pire od paradajza, nasečeni pelat, supicu i med, pa kuvajte petnaestak minuta. Dodajte pavlaku, pa nastavite da krčkate još deset minuta (masa treba da bude gusta).

Pleh obložite folijom, pa po njemu rasporedite piletinu iz marinade. Odozgo malo posolite meso (prstohvatom morske soli). Pecite piletinu u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni (15 minuta je dovoljno).

Pečenu piletinu ubacite u posudu sa skuvanim sosom, dodajte sok od limuna i sve zajedno promešajte. Poslužite uz kuvani pririnač ili kuvanu integralnu testeninu. Probajte, veoma je ukusno i zdravo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije