Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 1 manja glavica crnog luka
– beli deo praziluka
– 1 kašika brašna
– 1 veća veza mirođije
– 1 žumance
– 2 dl pavlake
– 1,5 l supe od povrća
– 2 kašike soka od limuna
– 2 kašike maslinovog ulja
– mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk i beli deo praziluka što sitnije iseckati.
2. Mirođiju oprati i sitno iseckati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati brašno i kratko pržiti uz lagano mešanje da porumeni.
4. Potom dodati mirođiju, naliti supom od povrća i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
5. Posebno umutiti žumance i pavlaku pa dodati u gotovu čorbu. Začiniti po ukusu, sipati sok od limuna i promešati.