
Kineska kuhinja: Piletina terijaki
Sastojci: 2 komada pilećeg belog mesa 1 kašičica žutog šećera 1 kašičica narendanog đumbira 3 kašike soja sosa 1 kašičica gustina ulje mal...
pročitaj jošSva deca vole ribu pripremljenu na ovaj način. Izuzetno ukusan i zdrav obrok za mališane starije od 15 meseci.
Potrebno je:
Za sos:
350 ml pileće supice
2 kašike soja sosa
1 kašika susamovog ulja
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica jabukovog sirćeta
1 kašika kukuruznog brašna
1 veći mladi luk, sitno iseckan
350 g fileta oslića ili lososa
malo brašna
so i biber
1 jaje, umućeno
3 kašike prezli
125 g tikvice, isečene na štapiće
1 paprika babura isečena na štapiće
suncokretovo ulje za prženje
Priprema:
Brašno začinite s malo soli i bibera, pa uvaljajte u njega filete ribe. Umutite jaje, a prezle sipajte u činiju. Riblje filete umočite prvo u umućeno jaje, pa u prezle, a zatim ih ispržite na zagrejanom ulju. Ostavite ih na papirnatom ubrusu da se ocede od masnoće.
Sos: pomešajte pileću supu sa soja sosom, susamovim uljem, šećerom, sirćetom i kukuruznim brašnom. Stavite na šporet da uzavri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 2-3 minuta dok se ne zgusne. Povremeno promešajte. Na kraju umešajte u sos sitno isečen mladi luk.
U posebnom tiganju prepržite tikvice i papriku na malo ulja. Ubacite preprženo povrće u sos i još malo prokrčkajte. Poslužite filete ribe , prelijte ih sosom. Uz ovo jelo odlično ide kuvani pirinač.
[caption id="attachment_102358" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 650 g mekog brаšnа tip 400 – 250 g domа...
pročitaj još* količina za 8 modli Potrebno je: 2 dl vode 1 dl limunovog soka kašika meda ili melase 16 tankih kriški kivija maline ili borov...
pročitaj jošZa mališane starije od godinu dana (u slučaju da umesto običnog kravljeg mleka koristite adaptirano, ovo jelo mogu da klopaju i mlađa deca) ...
pročitaj još