Letnja trpeza: 25 ukusnih i laganih obroka za letnje dane
Leti bi trebalo jesti što laganija i malko slanija jela prvenstveno zbog elektrolita u telu jer gubimo više tečnosti nego u drugim godišnjim dobima...
pročitaj jošUkusan ručak za decu stariju od 10 meseci
Potrebno je:
1 čen belog luka
1 manja glavica crvenog luka
1 šoljica iseckane šargarepe
1 šoljica cvetića brokolija
2 kašike maslinovog ulja
1 šoljica integralne tarane ili domaće testenine (poluvlažne)
1/2 kašičice morske soli
1 šoljica vode
1,5 šoljica domaće pileće supice
kašika naribanog parmezana ili trapista
Priprema:
Luk i beli luk sitno isekcati ili samleti u secku. Ubaciti u secka i šargarepu i brokoli, pa kratko, krupno samleti. Zagrejati maslinovo ulje, a zatim na njemu izdinstajte obe vrste luka i isečeno povrće. Dodati vodu i supicu, a kada provri, i testeninu. Kuvati sve zajedno desetak minuta, odnosno, dok testenina ne omekša, tečnost ne uvri a masa se zgusne. Dodajte sir, promešajte i sklonite sa vatre. Ohladite i ponudite detetu.
Leti bi trebalo jesti što laganija i malko slanija jela prvenstveno zbog elektrolita u telu jer gubimo više tečnosti nego u drugim godišnjim dobima...
pročitaj još[caption id="attachment_118269" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 1 kore za rozen tortu Za fil: 1 l mle...
pročitaj još[caption id="attachment_114432" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 2 veze blitve 1 struk praziluka srednje ...
pročitaj još