Tri četvrtine porodičnih odluka donose žene

O važnosti ženine pozicije u porodici svedoči interesantno istraživanje koje kaže da tri četvrtine od svih za porodicu važnih odluka donose upravo žene.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Prema rezultatima istraživanja predstavnice nežnijeg pola svakodnevno donose bitnije odluke od mušaraca: one su te koje odlučuju šta će da se jede kod kuće, da li će i kada par imati decu, kada se ide na odmor i kako se troše pare. Takođe, utiču i na to kako će partner koristiti slobodno vreme i kad će ići na spavanje, kolika će biti temperatura u domu. S druge strane, muž najčešće donosi odluke o tome kakav će porodica imati auto i šta će se gledati na televiziji. Šest od deset muškaraca priznalo je da njihova partnerka ima kompletnu kontrolu o tome kada će i koliko često par imati seks.

Žene ne samo da su zadužene za sve poslove u domaćinstvu, nego one donose i odluke za skoro sve što je povezano sa njihovom decom; od toga kako će se zvati, pa do toga kakvu će odeću nositi. Istraživanje, u kojem je učestvovalo 3000 parova, otkrilo je i to da žene koriste različite trikove da ubede svoje partnere da bude po njihovom. Najčešće korišćene tehnike su flertovanje i oblačenje seksi odeće. Mušarci kada svoju partnerku žele da ubede i nateraju da bude po njihovom, najčešće kupuju čokolade i druge slatkiše.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije