22.01.2017 pocetna Poznati

Sergej Ćetković: Nisam strog otac

Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina roditelji su dve devojčice, Lole i Mile, čijem vaspitanju posvećuju punu pažnju.

sergej-cetkovic

“Deca su po rođenju čista, bezgrešna bića i njhovo odgajanje vam dođe nalik programranju gde kroz vaspitanje dobiju jednu vrstu oprativnog sitstema. To je kućno vaspitanje o kome toliko pričamo. Uloga roditelja je da ih vode kroz društvo u kojem vrebaju brojni virusi i da se, baveći se svojom decom, ponašaju kao antivirus program. Da ih štite i brinu o njima. Današnja deca će se bolje snaći od nas u ovom svetu, jer su rođena u ovakvom vremenu. Brže razmišljaju i sve mnogo lakše prihvataju. Mi smo morali da pređemo iz jednog vemena u drugo koje je za nas nekada u svakom smislu prenaglašeno, i količinom inforamcija i brzinom života. To je, po mom mišljenju pogrešno, ali ne može se sprečiti. Žao mi je što vremena koja dolaze menjaju ljude, kvalitet života, kriterijume i zanemaruju prave vrednosti,“ kaže Sergej.

Na pitanje, da li je strog otac, odgovara: “Više se trudim da budem, ali nisam toliko strog i skoro svaki pokušaj završi se smehom. Roditelji bi trebalo da kontrolišu svaki trenutak i da se konstantno bave svojom decom. Nažalost, mnogi roditelji svoje slobodno vreme kupuju tako što detetu daju telefon ili neki drugi uređaj. Neću reći da i sam nekada to ne radim, ali i Kristina i ja gledamo da to bude dozirano. Ne želim da moja deca odrastaju ne razvijajući maštu, u nekom virtuelnom svetu. Obožavam kada vreme provode uz svoje crtane junake, kao što sam i ja radio. Ne želim da ih požuruju da odrastu. Bez obzira koliko se ponavljali i koliko se pretvarali u naše roditelje i ono što su oni nama govorili, želimo da ih pustimo da budu deca i da sve ide svojim tokom.”
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije