
Abeceda zdravih namirnica (plus recepti za bebe i njihove roditelje) 1. deo
*Za decu od šestog meseca [caption id="attachment_127307" align="alignnone" width="2121"] Thinkstock[/caption] Predstavljamo vam listu zdrav...
pročitaj jošSastojci:
2 kg patlidžana
2 glavice crnog luka
1 manja šargarepa
½ korena celera
100 g maslina
50 g kapara
150 ml maslinovog ulja
svež bosiljak, pinjoli
so, biber
Priprema:
1. Celer i šargarepu oprati i iseći na manje kockice, pa blanširati oko 10 minuta u ključaloj vodi. Izvaditi iz vode i ocediti na papirnom ubrusu.
2. Patlidžan raseći po dužini a zatim svaku polutku prepoloviti i iseći na parčad približno iste veličine kao celer.
3. Od ukupne količine ulja odvojiti 3 supene kašike a ostatak zagrejati u tavi. U ugrejano ulje dodati patlidžan, šargarepu i celer, pa na umerenoj temperaturi dinstati oko 30 minuta.
4. Crni luk, prethodno iseckan na kockice, propržiti na 3 kašike ulja dok ne porumeni, uz stalno mešanje. Nakon desetak minuta, luk preručiti u posudu sa patlidžanom.
5. Masline isečene na kolutove i oceđene kapare dodati patlidžanu, smanjiti temperaturu i ostaviti sve da se fino ukrčka dok sva tečnost potpuno ne ispari. Pred kraj začiniti prema ukusu.
6. Kada je tečnost isparila skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
7. Kaponatu preručiti u drugi sud i držati u frižideru.
Savet: Hladna kaponata je odlično predjelo koje se može poslužiti sa nekoliko fileta inćuna. Pred serviranje, kaponatu ukrasiti listovima svežeg bosiljka i šakom pinjola.
POTREBNI SASTOJCI: * 2 kašičice meda * 2 kašičice soja sosa * 2 fileta lososa * 100 g kuskusa * 3 kašike smrznutog graška * 3 ka...
pročitaj jošU proleće i leti, naravno, konzumiramo mnogo vode. Ali, pored klasične limunde na sto iznesite nove voćne kombinacije. Voda sa voćem je idealna. Ne...
pročitaj jošAko volite čokoladne kolače, a nemate vremena da ih pripremate, ovaj recept je kao stvoren za Vas. Za pripremu ovog fantastičnog deserta vam je pot...
pročitaj još