26.11.2010 Ishrana deteta

Jesenja kašica

– od osmog meseca

Potrebno je:

1 keleraba

100 gr karfiola

1 manji patlidžan

parče bundeve

peršunovo lišće

malo putera

50 ml adaptiranog mleka

Priprema:

Patlidžan i bundevu ispecite u rerni, pa ih oljuštite i izvadite meso kašičicom. Kelerabu i karfiol obarite u malo vode. Ubacite sve četiri vrste povrća u blender, pa ih izmiksajte (ili ih izgnječite viljuškom). Dodajte puter i sitno iseckano peršunovo lišće, a zatim sve razredite adaptiranim  mlekom. Ova kašica izuzetno je bogata vlaknima i vitaminima, i odlično se slaže sa dinstanom junetinom ili piletinom.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije