Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
600 g junećeg ramsteka
1,5 dl belog vina
5 suvih šljiva
2 kašike senfa
2 kašike gustina
5 dl juneće supe
mešavina začina
Za rižoto:
1/2 praziluka
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
1 šargarepa
30 g putera
4 dl juneće supe
so, biber, ulje
Priprema:
1. Ramstek iseći na šnicle, staviti ih u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso. Krajeve šnicli presaviti ka sredini pa okrenuti naopačke i blago ručno oblikovati medaljon.
2. Oblikovane medaljone premazati senfom, a zatim ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene.
3. Potom ih zaliti belim vinom i dinstati dok alkohol ne ispari.
4. Postepeno dolivati juneću supu i poklopljeno dinstati na umerenoj temperaturi da meso omekša. Pred kraj dinstanja dodati suve šljive i začine po ukusu.
5. Kada šljive omekšaju, medaljone izvaditi a šljive zajedno sa saftom izmiksati. Sipati u šerpu i vratiti medaljone. Dodati mešavinu gustina sa malo vode pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne
dobije željena gustina.
6. Posebno pripremiti rižoto. Praziluk, šargarepu i crni luk iseći na kockice te propržiti na malo ulja. Potom dodati pirinač pa i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući juneću supu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu i puter te promešati.
Ovo je idealan doručak za mališane starije od godinu dana. Ako je količina velika, možete iseći omlet na parčiće, pa ga poslužiti kasnije kao u...
pročitaj još[caption id="attachment_110200" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 1 kg bundeve, očišćene i isečene na kri...
pročitaj jošTradicionalni italijanski kolač priprema se od davnina, a prema poznatim izvorima datira još iz 12. veka. Iako se prvobitno spravljao za svečane pr...
pročitaj još