01.09.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Ukusne pileće pletenice

Veoma ukusno pripremljena piletina koju možete kombinovati uz povrće po želji. Da li vam se dopada? Ostavite komentar na naš recept!

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 2 veća pileća bela mesa
– 12 listova bekon slanine
– 50 g putera
– mešavina začina

Za prilog:
– 500 g zelene boranije
– 2 šargarepe
– 1 crni luk
– 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
– 2 ravne kašike brašna
– 50 g putera
– mirođija, mešavina začina, biber

Priprema:
Svako pileće belo meso podeliti na dva dela. Delove izlupati tučkom pa raseći po dužini na tri mesta da se dobiju tri trake koje će pri vrhu biti spojene. Svaku traku od šnicle obložiti listom slanine, a pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom. Obložene trake uplesti u pletenicu, a na kraju pričvrstiti čačkalicom. Na teflonskom tiganju otopiti 50 g putera pa peći pletenice sa obe strane dok ne porumene. Gotove pletenice servirati uz varivo od boranije.

Prilog:
U dubljoj šerpi otopiti maslac pa propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove, doliti malo vode pa dinstati 10 min. Kada šargarepa i luk omekšaju, dodati boraniju pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode. Pred kraj dodati mlevenu papriku, mirođiju, posuti brašnom, promešati i začiniti po ukusu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije