Nova pravila u EU: Manje šećera u hrani za decu
Sa 393 glasa za i 303 glasa protiv - Evropski parlament odbio je najnoviji nacrt zakona Evropske unije koji se tiče dečje hrane, a prema kojem bi s...
pročitaj još– za mališane starije od godinu dana
Potrebno je:
4 krompira srednje veličine
malo ulja
300 gr slatke bundeve
40 gr putera (2 pune kašike)
3 kašičice parmezana (ili još bolje, sveže naribanog)
2 supene kašike mleka
40 gr naribanog trapista
Za dekoraciju:
4 čeri paradajza
malo luka vlašca (ili zelene peruške od mladog luka)
4 rotkvice
suvo grožđe
mladi luk
Priprema:
Krompir nemojte da ljuštite, već ga dobro operite i osušite. Probodite ga čačkalicom na nekoliko mesta, premažite uljem i stavite u rernu da se peče (na 190 stepeni). Potrebno je oko sat vremena da bude sasvim mekan.
Bundevu premažite parčetom putera, pa i nju ispecite u rerni zajedno s krompirom.
Kada se krompir i bundeva dovoljno ohlade da biste mogli da ih držite u ruci, odsecite krompiru vrhove (horizontalno), pa kašičicom izvadite sredinu. Pomešajte sredinu krompira sa pečenom bundevom, pa ih izgnječite presom za pire. Umešajte u ovu masu mleko, parmezan i puter. Dobro umutite i malo posolite morskom solju. Ovom smesom napunite „ljuske“ od krompira, pospite odgore rendanim trapistom, pa vrstite u rernu samo toliko da se sir istopi.
Čeri paradajz nabodite na čačkalicu, pa ga namestite na krompir kao nos. Brkove napravite od luka vlašca, uši od rotkvica, oči od suvog grožđa, a rep od zelenog dela mladog luka. Vaše dete će sa slašću pojesti ovog ukusnog „mišića“ punog vitamina.
Za uzrast od 8 meseci Potrebno je: 1 šoljica smrznutih ili svežih borovnica 1 cela banana 1 šoljica punomasnog jogurta 2 kašičice pš...
pročitaj jošKada bi se deca pitala slatkiši bi se jeli za doručak, ručak i večeru i to svakog dana. Saznajte koliko slatkiša dnevno je previše i koje su zdrave...
pročitaj još(od osmog meseca) dovoljno za 3 obroka Potrebno je: 300 g mladog krompira 1 šargarepa srednje veličine 100 cvetića brokolija 4 kašike adapt...
pročitaj još