07.12.2010 Ishrana deteta

Miševi od krompira

– za mališane starije od godinu dana

Potrebno je:

4 krompira srednje veličine

malo ulja

300 gr slatke bundeve

40 gr putera (2 pune kašike)

3 kašičice parmezana (ili još bolje, sveže naribanog)

2 supene kašike mleka

40 gr naribanog trapista

Za dekoraciju:

4 čeri paradajza

malo luka vlašca (ili zelene peruške od mladog luka)

4 rotkvice

suvo grožđe

mladi luk

Priprema:

Krompir nemojte da ljuštite, već ga dobro  operite i osušite. Probodite ga čačkalicom na nekoliko mesta, premažite uljem i stavite u rernu da se peče (na 190 stepeni). Potrebno je oko sat vremena da bude sasvim mekan.

Bundevu premažite parčetom putera, pa i nju ispecite u rerni zajedno s krompirom.

Kada se krompir  i bundeva dovoljno ohlade da biste mogli da ih držite u ruci, odsecite krompiru vrhove (horizontalno), pa kašičicom izvadite sredinu. Pomešajte sredinu krompira sa pečenom bundevom, pa ih izgnječite presom za pire. Umešajte u ovu masu mleko, parmezan i puter. Dobro umutite i malo posolite morskom solju. Ovom smesom napunite „ljuske“ od krompira, pospite odgore rendanim trapistom, pa vrstite u rernu samo toliko da se sir istopi.

Čeri paradajz nabodite na čačkalicu, pa ga namestite na krompir kao nos. Brkove napravite od luka vlašca, uši od rotkvica, oči od suvog grožđa, a rep od zelenog dela mladog luka. Vaše dete će sa slašću pojesti ovog ukusnog „mišića“ punog vitamina.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije