14.12.2010 Ishrana deteta

Novogodišnji kolačići

– od jedanaestog meseca

Potrebno je:

170 gr integralnog brašna

pola kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

170 gr omekšalog putera

170 gr smeđeg šećera

3 jajeta

pola kašičice ekstrata od vanile

2 kašike pavlake ili milerama

140 gr sitno izrendane šargarepe

100 gr suvog grožđa

Za dekoraciju:

bela glazura (pravi se od šećera u rpahi i limunovog soka)

3 kašike džema od kajsije

čokoladne bombonice za oči

crvena kolačarska boja

140 gr šećera

4 kašike meda

kašika vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. U svao udubljenje kalupa za mafine stavite po jednu papirnatu korpicu. Prosejte brašno, pomešajte ga sa sodom bikarbonom, cimetom i solju i ostavite sa strane. Stavite puter i šećer u posudu za mešenje, pa umutite mikserom da masa postane penasta. Dodajte jaja, ekstrat vanile, pavlaku i prosejano brašno, pa mešajte sve dok se sastojci ne sjedine, a testo postane glatko. Umešajte šargarepu i suvo grožđe. Sipajte po kašiku i po testa u svaku korpicu (da bude ispunjena 3/4). Pecite 20 minuta (testo je pečeno kada u njega ubodete čačkalicu i ona stane čista nakon što je izvadite). Ostavite kolačiće da se ohlade, a zatim ih izvdaite iz kalupa.

Napravite belu glazuru od šećera u prahu i limunovog soka,  jedan deo obojite crvenom bojom. Od belog dela napravite bradu, a od crvenog kapicu. Pre nego što „nalepite“ ukrase na kolač, premažite ga četkicom umočenom u zagrejani džem od kajsija. Stavite čokoladne bombonice umesto očiju i Deda Mraz je gotov (rukovodite se slikom).
To make the maple icing (if you choose not to decorate these as Father Christmas) put the icing sugar in a bowl and stir in the maple syrup. Add the water, a few drops at a time, to make an icing which will thickly coat the back of a spoon. Spread onto the cupcakes and sprinkle over the pecans (if using)

The iced cupcakes will keep in an airtight tin for 3 to 4 days. Baked un-iced cupcakes can be frozen for up to a month. Defrost for 2 to 3 hours at room temperature




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije