01.06.2010 Ishrana deteta

Pileća džigerica sa pirinčem

(od osmog meseca)
Potrebni sastojci:
– 1 sveža pileća džigerica (bez srca);  šoljica (za kafu) pirinča;  1 šargarepa;  šoljica mladog graška;  malo putera; peršunov list

Priprema:

1. Džigericu izdinstajte na malo ulja. Dodajte pola šoljice vode, pa „krčkajte“ još deset minuta. Ispasirajte je i ostavite da se ohladi.
2. U međuvremenu, skuvajte pirinač, grašak i šargarepu u posoljenoj vodi. Pirinač ocedite, a šargarepu i grašak izgnječite viljuškom (ili izmiksajte u blenderu).
3. Pomešajte džigericu sa pasiranim povrćem, dodajte malo putera i iseckanog peršunovog lišća, a zatim sve dobro umutite. Ako je potrebno, razredite sa malo mlakog adaptiranog ili majčinog mleka.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije