Ručak za danas: Džigerica u slanini sa paprikom
[caption id="attachment_119224" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 600 g pileće džigerice 250 g tankih listova ...
pročitaj još(od osmog meseca)
Potrebni sastojci:
– 1 sveža pileća džigerica (bez srca); šoljica (za kafu) pirinča; 1 šargarepa; šoljica mladog graška; malo putera; peršunov list
Priprema:
1. Džigericu izdinstajte na malo ulja. Dodajte pola šoljice vode, pa „krčkajte“ još deset minuta. Ispasirajte je i ostavite da se ohladi.
2. U međuvremenu, skuvajte pirinač, grašak i šargarepu u posoljenoj vodi. Pirinač ocedite, a šargarepu i grašak izgnječite viljuškom (ili izmiksajte u blenderu).
3. Pomešajte džigericu sa pasiranim povrćem, dodajte malo putera i iseckanog peršunovog lišća, a zatim sve dobro umutite. Ako je potrebno, razredite sa malo mlakog adaptiranog ili majčinog mleka.
Zanimljiva i lepa uskršnja poslastica, ali i dekoracija :-) Sastojci: mešane cerealije (ovsene i ražene pahuljice) 75 g mlečne čokolad...
pročitaj još[caption id="attachment_111819" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 4 glavice crnog luka 3 čena belog luka ...
pročitaj jošPotrebno je: 500 spanaća 1 šargarepa 1 tvrdo kuvano žumance kašičica puteraPriprema: Spanać dobro očistite i operite. Obarite ga u malo posolj...
pročitaj još