25.05.2015 Ishrana deteta

Pita sa paradajzom

Omiljeno letnje povrće može biti odličan dodatak i pitama sa sirom. Probajte!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno je:
Za testo:
– 200 g brašna
– prstohvat soli
– 140 g putera

Za fil:
– 150 g sira rikote
– jaje
– 3 kašike narendanog parmezana
– so, biber
– sok limuna
– 4 paradajza
– 8 čeri-paradajza
– 2 kašičice listića majčine dušice
– 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:
Sastojke za testo zamesite sa tri kašike hladne vode, oblikujte kuglu, umotajte je u celofan i stavite na 30 minuta u frižider. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sir i jaje pomešajte, pa dodajte parmezan. Posolite i pobiberite, dodajte sok limuna. Paradajz operite i isecite na deblje kolutove. Testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalup za pitu premazan puterom obložite testom, pa izvucite ivice. Premažite smesom od sira, nafilujte paradajzom i začinite po ukusu. Pospite majčinom dušicom, nakapajte maslinovim uljem i pecite 25 minuta. Izvadite pitu i ukrasite rukolom ili svežim listovima bosiljka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije