01.06.2015 Zanimljivosti

Detinjstvo – nekad i sad

Svako od nas se seća bar jedne igre iz detinjstva, tzv. školica, oduzimanje zemalja, lastiša, između dve vatre? Danas toga nema. Sve je to zamenjeno kompjuterima i drugim novotarijama.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Parkovi su nekada nicali ni od kuda, decu su trčala,skakala, padala, čeličila su se za neki budući život. Takva deca su znala da igraju društvene igre, da komuniciraju, da zadrže prijateljstvo, bila su kreativna i bezbrižna. Danas je sve to zamenjeno društvenim mrežama na Fejsbuku (Facebook), Twitter-u, Ask-u.

Koliko prijatelja ili pratilaca imaš toliko vrediš. Zatim, igrice u parkovima zamenile su igrice na kompjuterima, tabletima. Razgovori sa prijateljima zamenjeni su četovanjima. Fizičko je zamenjeno drugim predmetima, deca sve više postaju pasivna i bez kondicije. Čast onima koji vole da treniraju i uživaju u čarima sportskog života. Nekada si već sa 15, 16 godina morao do 11,12 biti kod kuće, izgledao si kao pravi tinejdžer.

Sve su ovo prednosti i mane modernog doba, moramo živeti u skladu sa njim, ali pokušajmo da ono što je do nas promenimo. Možda samo deo da vreme brzo prolazi i da ono što nam na kraju ostane su uspomene iz detinjstva. Koliko njih će ih imati?




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije